Leeractiviteiten 2021
Productieve activiteiten: koken en bakken
![]() |
| Vuur maken. Bridget. |
Koken richtte zich eerst op traditioneel Oegandese gerechten zoals bijvoorbeeld posho en groundnuts sauce, later ook op meer moderne gerechten zoals frieten bakken of pannekoeken maken. Met de Oegandese ‘chapati’ (zoute pannekoeken) zitten we al op de overgang naar bakken.
Het bakken gebeurt nog op de traditionele manier. Het gaat vooral om frituren. Voorbeelden zijn mandazi en samosa. Onze jongeren zien ze in de winkel liggen en beleven nu het plezier van ze zelf te maken! Ingrediƫnten klaar zetten; deeg maken; frituren, opdienen en smullen maar.
Productive activities: cooking and baking
We also view cooking as a productive activity because cooking adds value to the produce we buy or take from the garden. Cooking and baking are important household skills. In the future we will also cook and bake for the customers of the cafeteria.
![]() |
| Preparing omelet |
Cooking first focused on traditional Ugandan dishes such as posho and groundnut sauce, later also on more modern dishes such as frying chips or making pancakes. With the Ugandan 'chapati' (salty pancakes) we are already on the transition to baking.

.jpg)
.jpg)




No comments:
Post a Comment